2013. április 26., péntek

A nő és a férfi...

Gondolom te is észrevetted már, hogy a nők és a férfiak más-más témában,.. érdeklődőbbek. Ime a magyarázat és néhány példa :D
A férfi és a női agy egyik legszembetűnőbb különbsége a mérete és súlya. Igen, a nőké kisebb, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabb. Sőt, némiképpen jobban is funkcionál, hiszen a nők képesek mindkét agyféltekét egyformán és egy időben használni, míg a férfiak sajnos nem. Ennek köszönhető az is, hogy a nő egyszerre tud telefonon beszélni, tévét nézni, főzni, gyerekre figyelni, és még arra is képes, hogy figyelje, mi történik kinn az udvaron. Ellenben, ha egy férfi tévét néz, megszűnik számára a világ. Ha telefonál, zavarja minden más zaj.
Annak ellenére hogy a női agy kisebb, mégis néhány területe viszonylag nagyobb, mint a férfiaké, de ez fordítva is igaz.






De ez igaz az amerikai kutatók felfedezték, hogy a női agy kisebb,  ám a Kínái kutatók azt is felfedezték hogy több agysejtet tartalmaz, amit az amerikakiak alá is támasztottak .
A nők egyszerűen jobban fel tudják idézni az érzelmi eseményeket, mert az amygdala jobban rá van hangolva ezek észlelésére.
A nők és a férfiak az agy más-más területeit használják inkább. Ezért most szigorúan a nagy átlagot tekintve a nők és a férfiak különböző területeken teljesítenek jól, ezért valószínűleg más és más az érdeklődési körük is.




Nincsenek megjegyzések: